Flere bussavganger fra august 2021

Nå økes antall bussavganger i Tromsø. Dette gjøres i påvente av bypakke Tenk Tromsø og innføring av bompenger.


Flere bussavganger fra august 2021

Nå økes antall bussavganger i Tromsø. Dette gjøres i påvente av bypakke Tenk Tromsø og innføring av bompenger.

Siste oppdatering 15. nov 2022, kl. 11:09

Publisert 08. jun 2021

Rekord-start på 2020

I august 2019 fikk Tromsø 26 prosent flere bussavganger. Busstilbudet var dimensjonert i påvente av en Byvekstavtale og innføring av bompenger. Tall for januar og februar 2020 viser hvilken sterk vekst det lå an til på bybussene i Tromsø. I januar samme år var det en økning på nesten 23 prosent flere kollektivreiser. Utviklingen fortsatte i februar, med over 31 prosent økning sammenlignet med 2019-tall.

– Frekvensøkningen i 2019 gav umiddelbar effekt, og vi lå an til å slå alle rekorder. Med bypakke på plass ser vi nå frem til å fortsette den positive utviklingen for bybussen i Tromsø, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap), i Troms og Finnmark fylkeskommune og medlem av styringsgruppen for Tenk Tromsø.

Færre pandemi-reiser

Kollektivåret 2020 var preget av reiseråd som gav færre kollektivreiser. Totalt var det 13 prosent færre reiser med bybuss i Tromsø i 2020. Ved utgangen av pandemien mobiliserer nå fylkesrådet for fortsatt vekst for bybussen i Tromsø.

– Pandemien medførte naturlig nok en nedgang i utviklingen, men i påvente av gjenåpning av samfunnet skal vi være klare til å ta folk tilbake til normalen om bord i våre busser, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

2019-nivå

I november 2020 varslet fylkesrådet justeringer på frekvens i rushtiden. Dette ble gjort både på grunn av manglende etterspørsel som følge av pandemisituasjonen, og fordi frekvensen forutsatte innføring av bompenger i Tromsø. Noe som i en normal situasjonen ville skapt økt behov for et kollektivt alternativ til personbil.

– Vi har hele tiden vært tydelig på at justeringene i Tromsø har vært midlertidig. Vi mener det har vært ansvarlig økonomihåndtering å redusere frekvensen til vi har en bypakke på plass og at pandemien-situasjonen tilsier at vi kan reise kollektivt som normalt igjen, sier fylkesråd Kristina Hansen (Ap).

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.