Oppføring av bomstasjoner i Tromsø starter i juni 2022

1. juni signerte Statens vegvesen kontrakt med Peab Anlegg om bygging av de 15 bomstasjonene knyttet til Bypakke Tenk Tromsø.


Oppføring av bomstasjoner i Tromsø starter i juni 2022

1. juni signerte Statens vegvesen kontrakt med Peab Anlegg om bygging av de 15 bomstasjonene knyttet til Bypakke Tenk Tromsø.

Siste oppdatering 10. nov 2022, kl. 16:10

Publisert 16. jun 2022

Dato for ferdigstilling av samtlige bomstasjoner er 30. september. For å nå dette målet vil entreprenør arbeide på inntil tre bomstasjoner samtidig.

— Dette markerer en viktig milepæl på veien for å få på plass medfinansieringen for å gjennomføre de gode prosjektene som mange vil få glede av i årene framover. Det er betryggende å vite at det er lagt en god plan for oppsettingen av bomstasjonene, og at arbeidet skal gjennomføres trygt og effektivt, sier sekretariatsleder i Tenk Tromsø, Veronica Wiik.

Første bomstasjon - E8 ved flyplassen

Arbeidet starter i begynnelsen av neste uke ved flyplassen og man tar sikte på å etablere følgende bomstasjoner før ferien:

  • E8 Flyplassen
  • E8 Giæverbukta
  • E8 Breivika
  • Sydspissen
  • Holtvegen

For å opprettholde fremdriften vil arbeidet på de meste krevende og utsatte stedene foregå på natten. Rekkefølgen på de ulike lokasjonene vil legges opp underveis.

— Vi har lagt opp til en ambisiøs plan for gjennomføring av prosjektet og for å opprettholde effektiviteten og fremdriften i byggingen vil vi være fleksibel på rekkefølgen av bomstasjonene, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Jøran Heimdal.

Først bygge, så teste

Etter at alle bomstasjonene er ferdig oppført og utstyr installert skal det utføres en SAT (Site Acceptance Test) som må godkjennes av Bompengeselskapet Nord og Myndighet og Regelverk i Statens vegvesen.

Denne testen omfatter både systemtest og kjøringer i alle bomstasjonene. Bompengeselskapet Nord informerer om at det er satt av omtrent én uke for testingen av alle 15 bomstasjoner.

SAT skal være godkjent før man kan starte drift og innkreving av bompenger.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.