Her kan du parkere sykkelen trygt og tørt

I Tromsø finnes det flere steder du kan sette fra deg sykkelen innendørs. Vi har tatt en rundtur til de viktigste knutepunktene.

Innendørs sykkelparkering i tunnelanlegget bak biblioteket i Tromsø

Her kan du parkere sykkelen trygt og tørt

I Tromsø finnes det flere steder du kan sette fra deg sykkelen innendørs. Vi har tatt en rundtur til de viktigste knutepunktene.

Siste oppdatering 21. mar 2023, kl. 15:42

Publisert 01. mar 2023

Vurderer du å bytte ut bilen med sykkel, men er usikker på om sykkelen får stå i fred og i ly for vind og vær? Da er det greit å vite at det finnes mange alternativer til innendørs sykkelparkering i Tromsø. De fleste med gode sikkerhetssystemer.

Har du elsykkel, er det ekstra fordeler ved å stå innendørs, ettersom batterikapasiteten ikke reduseres like mye som ved parkering ute i kulde. I tillegg slipper du å bære med deg det tunge batteriet når du forlater sykkelen.

Sentrum

Ved inngangen til parkeringstunnelen bak biblioteket har Tromsø kommune etablert en innendørs sykkelparkering. Her er det plass til opptil 60 sykler og du kan også sette fra deg sykkelvogn her, dersom det er behov for det.

Sykkelparkeringen bak biblioteket er både trygg, varm og dekorativ.

Utenfor Prostneset er det mulig å parkere sykkelen i 10 Bikely sykkelbokser. For å bruke disse må du ha en app og det er gratis i 1 time. Deretter koster det 10 kroner per time.

Sykkelbokser utenfor Prostneset. Foto: Gunnar Bruun

UiT og Samskipnaden

Er du student eller jobber ved UiT, og har tilhørighet på campus Tromsø, har du mange muligheter til å parkere sykkelen innendørs.

  • I ILP-bygget er det sykkelparkering inne i oppvarmet rom for 40 sykler med mulighet for sykkelvask 
  • Ved MH2 er det sykkelparkeringshus med adgangskontroll med plass til 120 sykler 
  • Bak fiskerihøgskolen/modulbygget er det sykkelparkeringshus med adgangskontroll
  • Ovenfor Øvre Lysthus er det sykkelparkeringshus med adgangskontroll 
  • Ved MH under biblioteket er det sykkelparkeringshus med adgangskontroll 
  • Ved Naturfagbygget er det sykkelparkeringshus med adgangskontroll 

I tillegg skal sykkelparkeringshuset ved Handelshøgskolen lukkes og få adgangskontroll om ikke lenge og ved NOBS er også et sykkelparkeringshus under bygging. 

Sykkelparkeringshusene ved Fiskerihøgskolen, Øvre Lysthus, MH og Naturfagbygget har sykkelstativ som per i dag fungerer dårlig til dagens el-sykler, men disse skal etter planen byttes med noen som er mer brukervennlige i løpet av sommeren 2022.

Sykkelparkeringshuset ved Øvre Lysthus på campus Tromsø, UiT.
Sykkelparkeringshuset ved MH-bygget på campus Tromsø, UiT.

I tillegg har Samskipnaden flere parkeringsmuligheter i tilknytning til sine studentboliger, både innendørs og utendørs.

UNN

Ved Universitetssykehuset Nord-Norge Tromsø er det tre adgangskontrollerte sykkelhus med kameraovervåking og to sykkelkontainere. To av sykkelhusene er i Breivika og ett er på Åsgård. Begge sykkelkontainerne er i Breivika.

Sykkelkontainer på UNN Breivika.
Sykkelhus på UNN er kameraovervåket og har 48 plasser.

I tillegg til ovennevnte plasseringer, er det også innendørs sykkelparkering i tilknytning til blant annet Nav, Politihuset i Tromsø, Jekta Storsenter og flere andre arbeidsplasser. Undersøk med din arbeidsplass om det er mulig å parkere sykkelen trygt og tørt innendørs!

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.