Endringer i timesregelen

Skal også gjelde for dem uten bombrikke.

Bomstasjon ved Prestvannet

Endringer i timesregelen

Skal også gjelde for dem uten bombrikke.

Siste oppdatering 15. mai 2023, kl. 11:20

Publisert 15. mai 2023

I bomstasjonene i Tromsø er det innført timesregel. Det innebærer at kun den første registrerte passeringen skal belastes trafikanten innenfor en tidsperiode på én time, uavhengig av takst. Til nå har denne ordningen kun vært for dem med brikke og brukeravtale.

Etter anbefaling fra Statens vegvesen, melder Samferdselsdepartementet at timesregelen nå også skal gjelde for dem som ikke har montert brikke. Registreringen vil nå skje gjennom skiltavlesning.

– Mange mener at kravet om brikke og brukeravtale for å nyte godt av en timesregel, er urimelig og urettferdig – og det er jeg enig i. Derfor vil vi innføre en mer rettferdig ordning, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Nygård sier at endringen skal tre i kraft så raskt som mulig.

Flere endringer

I tillegg skal Statens vegvesen følge med på utviklingen fremover, inkludert å se på konsekvensene av praksisen med at utsteder kan kreve et månedsgebyr for betalingsbrikke i stedet for depositum, kredittvurderinger av de som ønsker brikke samt stans av brukeravtalen ved betalingsmislighold, står det i pressemeldingen.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.