Nye innfartsparkeringer: – Dette har jeg ventet på!

Nå er innfartsparkeringene ved Slettabakken og Båthavna klare til bruk. Det vil gjøre hverdagen til Andrea (28) og familien mye enklere.

Kvinne foran bil ved innfartsparkeringen i Båthavna

Nye innfartsparkeringer: – Dette har jeg ventet på!

Nå er innfartsparkeringene ved Slettabakken og Båthavna klare til bruk. Det vil gjøre hverdagen til Andrea (28) og familien mye enklere.

Siste oppdatering 14. jun 2023, kl. 14:51

Publisert 01. jun 2023

Mange kjenner på tidsklemma og logistikkutfordringer, når barn skal følges på skole og i barnehagen og man selv skal rekke jobb, innkjøp eller trening. For tobarnsmor Andrea Giæver Loko (28) er hverdagen hektisk og hun kjenner på tidspresset for å rekke alt.

– Vi bor på Tomasjord og jeg pleier først å kjøre barn i barnehagen, for deretter å kjøre hjem og ta bussen til byen, der jeg jobber, sier hun.

Med den nye innfartsparkeringen ved småbåthavna vil Andrea få det litt enklere i hverdagen.

– Innfartsparkeringen ligger perfekt til, ikke langt fra barnehagen. Det gjør at jeg kan parkere der og ta bussen videre, sier hun.

Hun er opptatt av å bruke bilen minst mulig i sentrum.

Innfartsparkeringen ved Båthavna er klar til bruk.

– Det tar ofte lang tid å finne parkering og det koster ganske mye å stå parkert. I tillegg ønsker vi å spare miljøet så mye som mulig, forklarer hun.

Andrea er for tiden i mammapermisjon, men fra november forventer hun å bli en hyppig bruker av innfartsparkeringen.

– Jeg kommer nok til å bruke den hver dag, sier hun.

Gratis parkering

Det er Tromsø kommune som har etablert innfartsparkeringene. Tone Marie Myklevoll (Ap), leder av hovedutvalg for kommune- og byutvikling, er fornøyd med at det nå finnes flere tilbud for reisende inn og ut av byen.

Ved Slettabakken har innfartsparkeringen allerede vært i bruk en stund.

– Jeg er veldig glad for at kommunen har fått på plass flere innfartsparkeringer. På den måten kan de som vil bruke miljøvennlige transportformer i byområdet velge det, sier hun

Ifølge Myklevoll, skal det ikke koste en krone å bruke parkeringene.

– Innfartsparkeringene er selvfølgelig gratis. Vi vil registrere antall parkeringer og er veldig spente på om det er mange som vil ta de i bruk. Jeg håper og tror dette kan være et godt tiltak for å gjøre det enklere for folk å ta gode grønne valg for flere av turene sine inn til sentrum, forklarer hun.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.