Peab Anlegg AS skal bygge nytt knutepunkt i Tromsø

Entreprenøren Peab Anlegg AS er tildelt oppdraget med å bygge ny bussterminal ved lufthavna i Tromsø.

Illustrasjon av ny bussterminal i Giæverbukta retning sør-vest

Peab Anlegg AS skal bygge nytt knutepunkt i Tromsø

Entreprenøren Peab Anlegg AS er tildelt oppdraget med å bygge ny bussterminal ved lufthavna i Tromsø.

Siste oppdatering 03. jul 2023, kl. 10:30

Publisert 03. jul 2023

Peab Anlegg AS vant konkurransen mot entreprenør Harald Nilsen AS, om å få bygge den nye bussterminalen i Giæverbukta på Tromsøya. Ny terminal skal bli mer effektiv og brukervennlig for alle, og skal stå ferdig i november 2024. Oppdraget ble lyst ut i januar 2023.

Enklere inn- og utkjøring vil spare tid og miljø. Bussene slipper å kjøre om rundkjøringene i Ringvegen for å sette av eller ta på passasjerer ved den nye Giæverbukta kollektivterminal. Illustrasjon: Statens vegvesen

Kostnad

Peab Anlegg AS har påtatt seg oppdraget for 130 866 396,- kroner eks mva. Prosjektets totalkostnad medregnet, grunnerverv, prosjektering, planlegging og usikkerhet, er beregnet til 225 millioner kroner (2023 kr), også kalt styringsramme.

Signering

Kontrakten blir ikke signert før karenstiden er gått ut. Det vil si tiden de andre deltakerne har til å femme klager på tildelingen. I tråd med god forretningsskikk er klagefristen i denne anskaffelsen 10 dager.

Krevende utbygging

Terminalen skal være i bruk gjennom hele anleggsperioden, og Peab Anlegg AS vil derfor bygge midlertidige holdeplasser, gangfelt og sykkelstier under ombyggingen.

Derfor bygger vi ny terminal

Bussterminalen i Giæverbukta er Nord-Norges største kollektivterminal med omlag 760 bussavganger daglig og ca. 1.5 millioner av- og påstigninger årlig. Men dagens terminal er trafikkfarlig og utformet slik at bussene får mye unødvendig kjøring for å sette av og ta på folk. I tillegg er den dårlig tilrettelagt for reisende med spesielle behov.

Se video av den nye bussterminalen i Giæverbukta i Tromsø slik den blir når den står ferdig i 2024. (Animasjon: Statens vegvesen)
Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.