Timesregel gjelder for alle fra 1. september

Fra 1. september 2023 er det ikke lengre krav om gyldig AutoPASS-avtale og brikke for å få timesregel i Bypakke Tenk Tromsø.

Bomstasjon UiT

Timesregel gjelder for alle fra 1. september

Fra 1. september 2023 er det ikke lengre krav om gyldig AutoPASS-avtale og brikke for å få timesregel i Bypakke Tenk Tromsø.

Siste oppdatering 29. aug 2023, kl. 15:54

Publisert 26. aug 2023

Timesregel betyr at du kun betaler for én passering i timen selv om du kjører gjennom flere bomstasjoner. Det er tidspunktet for den første registrerte passeringen som avgjør taksten. Timesregelen har frem til nå kun vært gjeldende for de som har gyldig AutoPASS-avtale og brikke, men fra 1. september 2023 skal den gjelde for alle.

Takstvedtak hos BPS Nord om timesregel for alle

Bompengeselskap Nord (BPS Nord) har kunngjort et tillegg til takstvedtak for Bypakke Tenk Tromsø, Bypakke Bodø og Bypakke Harstad om at timesregel gjelder for alle fra 1. september 2023.

Det anbefales alle å sørge for å ha gyldig AutoPASS-avtale og brikke for å få øvrige rabatter og fritak tilknyttet bomsystemet i Tromsø og i andre bomprosjekter.

Hvorfor gjøres timesregelen tilgjengelig for alle?

Endring av timesregel skjer på bakgrunn av observasjoner hos bompengeselskapene og Statens vegvesen om at manglende timesregel for de som ikke har gyldig brukeravtale og betalingsbrikke kan påføre trafikanter med dårligst råd urimelige utfordringer, og at ordningen oppleves som urettferdig.

– Mange mener at kravet om brikke og brukeravtale for å nyte godt av en timesregel, er urimelig og urettferdig – og det er jeg enig i. Derfor vil vi innføre en mer rettferdig ordning, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i sin pressemelding.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.