Tryggere skolevei på Stakkevollan

Nå kan barna krysse veien på en trygg måte, og det er endelig plass til at busser kan passere hverandre

Tryggere skolevei Nordøyveien

Tryggere skolevei på Stakkevollan

Nå kan barna krysse veien på en trygg måte, og det er endelig plass til at busser kan passere hverandre

Siste oppdatering 18. okt 2023, kl. 15:06

Publisert 18. okt 2023

Rektor Eva Lill Høgås ved Stakkevollan skole forteller om en vei som var så smal at to busser ikke kunne passere hverandre. I tillegg har området ovenfor skolen vært for dårlig belyst i mørketida.

Rektor ved Stakkevollan skole
Rektor ved Stakkevollan skole, Eva Lill Høgås.

– Dette er fantastisk! Nå har Nordøyvegen fått mye bedre belysning, og både fortau og veg er utvidet.

Det er 206 elever på Stakkevollan skole. De fleste av elevene går til skolen, men det er også flere som sykler og tar buss.

– Jeg ønsker å rette en stor takk til FAU ved skolen, som over mange år har stått på for nettopp tryggere skolevei for barna våre. Ferdigstillelsen av dette prosjektet viser at det nytter å stå på over tid, sier Høgås.

Oppgraderte busstopp

Thomas (6) er førsteklassing ved Stakkevollan skole og er på vei til tannlegen. På et av de oppgraderte busstoppene i Nordøyveien sitter han og mamma Almaz Ezaz og venter på bussen.

– Som mamma til en førsteklassing er jeg selvsagt svært fornøyd med at det legges til rette for tryggere skolevei for barna her på Stakkevollan, sier Almaz.

Både Thomas og mamma er enige om at det også er blitt både finere og mer oversiktlig i området.

Thomas Ezaz (6) og mamma Almaz Ezaz er fornøyd med oppgradert busstopp ved skolen.

Omfattende prosjekt

Kommunens prosjektleder Geir Bangsund forteller at øvre del av Nordøyvegen på Stakkevollan har hatt behov for oppgradering i lengre tid.

– Nå er veien oppgradert med flere ulike tiltak. Veien er gjort bredere slik at bussene kommer lettere fram. Det er laget nye fortau, ny belysning og ny og bedre adkomst til flere turveier i området. Busstoppet er oppgradert, og fremkommelighet og trygghet for rullestolbrukere, blinde og svaksynte er forbedret gjennom taktil oppmerking, sier Bangsund.

Prosjektet har en kostnadsramme på 25 millioner kr og er det største tiltaket i prosjekt "Tryggere skoleveg" som er gjennomført så langt i bypakken. En stor del av prosjektet er bompengefinansiert.

– Nå er det blitt tryggere og enklere for alle trafikanter i området avslutter Bangsund

Samarbeidsprosjekt

Under arbeidet med Nordøyveien viste det seg at det var flere behov for utbedringer enn først antatt. Dette førte til et godt samarbeid mellom Flaskehalsprosjektet i Troms og Finnmark fylkeskommune og Holdeplassprosjektet i Tromsø kommune, som begge har bidratt med ekstra midler til prosjektet. På denne måten fikk vi jobbet helhetlig med området og partene er veldig fornøyd med resultatet.

Tryggere skolevei er en del av samarbeidet Tenk Tromsø. Samarbeidet består av Tromsø kommune, Troms og Finnmark fylkeskommune, Statens vegvesen og innbyggerne i Tromsø.

Befaring på Nordøyveien.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.