Utvidelse av sykkelfeltet på Tromsøbrua

Sykkelfeltet på Tromsøbrua skal utvides for å bedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten for syklister.


Utvidelse av sykkelfeltet på Tromsøbrua

Sykkelfeltet på Tromsøbrua skal utvides for å bedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten for syklister.

Siste oppdatering 21. jun 2024, kl. 15:27

Publisert 13. jun 2024

Viktig prosjekt for syklistene

Vi ønsker å legge bedre til rette for alle som ferdes over brua med sykkel i stedet for med bil, og starter allerede nå med det forberedende arbeidet med forsterkning av brua slik at sykkelfeltet kan utvides med en halv meter.

Gang- og sykkelvei over Tromsøbrua er fordelt slik at nordlig side er forbeholdt syklister, og sørlig side er forbeholdt gående.

Dagens sykkelbane er smal, noe som medfører redusert trafikksikkerhet for de som ferdes på brua. Dette spesielt i lys av at flere og flere sykler med bredere sykler, og at hastighet for syklende har økt i takt med økt elsykkelandel.

Utvidelse av sykkelfeltet på brua er et prioritert prosjekt i Tenk Tromsø, og arbeidet prioriteres med finansiering gjennom byvekstavtalens midler. Prosjektet prioriteres fordi det forventes å bidra til nullvekstmålt gjennom økt sykkelandel i Tromsø.

Det forberedende arbeidet med forsterkning av brua gjøres i sammenheng med fylkeskommunens vedlikeholdsarbeid på brua sommeren 2024. Selve utvidelsen (byggingen) av sykkelfeltet er planlagt gjennomført i 2025/2026. Troms fylkeskommune er byggherre for prosjektet.

Tromsøbrua sett fra fastlandssiden med sykkelfeltet (mot nord) til høyre i bildet

I arbeidsperioden sommer 2024

Arbeidene påbegynnes onsdag 12 juni og skal vare i fire uker.

Gang- og sykkelvegen er åpen som vanlig under anleggsperioden. Du kan lese mer om fylkeskommunens vedlikeholdsarbeid på brua, og hvordan dette påvirker fremkommelighet for buss og privatbil, på fylkeskommunens nettsider her.

Om Tenk Tromsø

Tenk Tromsø er et samarbeid mellom Tromsø kommune, Troms og Finnmark fylkeskommune, Statens vegvesen, Statsforvalter i Troms og Finnmark og innbyggerne i Tromsø.

Stat, fylke og kommune gjennomfører samferdselsprosjekter på sine veinett, for å tilrettelegge for endring i reisevaner der vekst i daglige reiser skal tas med gange, sykkel og kollektivtransport.

Gjennom endring i reisevaner skal vi unngå vekst i trafikk med personbil målt opp mot personbiltrafikk i 2019. Vi skal samtidig bidra til reduksjon i klimagassutslipp, kø, støv og støy, i tillegg til å bidra til økt trafikksikkerhet og bedre trafikkflyt i Tromsø.

Sammen skal vi bidra til en fremtidsrettet by med bedre fremkommelighet for alle, en by med bedre luftkvalitet og mindre støy, en by som rommer vekst i antall hverdagsreiser samtidig som vi sikrer et godt bymiljø for alle.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.