Nytt trafikkbilde i Giæverbukta - slipp bussen fram

Fra 11. september vil 760 busser kjøre direkte inn på Tverrforbindelsen hver dag. Vegvesenet ber bilistene i Tromsø om å slippe dem frem.


Nytt trafikkbilde i Giæverbukta - slipp bussen fram

Fra 11. september vil 760 busser kjøre direkte inn på Tverrforbindelsen hver dag. Vegvesenet ber bilistene i Tromsø om å slippe dem frem.

Siste oppdatering 10. sep 2024, kl. 14:30

Publisert 10. sep 2024

Fra og med onsdag morgen 11. september må alle bussene ved kollektivterminalen i Giæverbukta bruke den nye utkjøringa som går rett inn på Tverrforbindelsen (Erling Kjeldsens veg).  Når terminalen er ferdig med sine to utkjøringer, halveres antallet busser som skal ut på denne vegen. Frem til da, må 70 busser daglig sluses inn i rushtrafikken.

Nytt trafikkbilde

– Den nye utkjøringen vil skape et uvant trafikkbilde for de som bruker Tverrforbindelsen. Vi ber derfor trafikantene om å kjøre ekstra varsomt og være spesielt oppmerksom nå i starten. Det sier prosjektleder Roy-Lars Olsen i Statens vegvesen.

Illustrasjonen viser hvordan bussen vil bruke den nye utkjøring som går rett inn i Tverrforbindelsen (Erling Kjeldsens veg). I rushtida vil det kjøre 70 busser ut fra bussholdeplassen og inn på Tverrforbindelsen. Det skapet et nytt og uvant trafikkbilde inn mot dagens rundkjøring i Giæverbukta. Illustrasjon: Statens vegvesen.

Ber bilistene om hjelp

– For å holde flyt i busstrafikken mens vi bygger ferdig, må vi også be bilistene om å lage luker til bussene, slik at de kommer seg ut fra terminalen. Så langt har bilistene i Tromsø vært veldig flinke til å hjelpe bussene frem under ombyggingen. Det skal de ha ros for, påpeker Olsen.

Endringer for bussreisende

For de bussreisende vil det også bli noen endringer fremover. Disse vil bli godt merket. Nå i startfasen skal vi også ha personell på terminalen for å veilede de reisende.

Roser entreprenøren

Giæverbukta kollektivterminal er det første store prosjektet som bygges i regi av Tenk Tromsø. Når anlegget står ferdig før jul, vil det bli raskere, sikrere og mer komfortabelt å ta buss fra Giæverbukta. Terminalen får venterom og vil være tilrettelagt for alle brukere.  

– Det er svært gledelig at Peab anlegg AS holder god fremdrift og leverer et så viktig trafikknutepunkt med høy kvalitet. Den nye terminalen blir et stort løft for alle som bruker buss i byen vår, sier sekretariatsleder i Tenk Tromsø, Veronica Wiik.

Sikker og effektiv: den nye kollektivterminalen får to innkjøringer og to utkjøringer. Når den åpnes halveres antallet busser som skal inn på Tverrforbindelsen til ca. 380 busser i døgnet. Terminalen vil gjøre det raskere og sikrere å ta buss via Giæverbukta. Illustrasjon: Statens vegvesen.
Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.